Több ezer vendégmunkásra számítanak Debrecenben a BMW-gyár miatt, aggódik az ellenzék

  • narancs.hu
  • 2022. október 31.

Belpol

A török vendégmunkásokat várhatóan konténerházakban szállásolják el. 

A debreceni ellenzék problémásnak tartja, hogy több ezer vendégmunkás érkezik a város határába. A munkások a BMW-gyár építkezésére érkeznek, és várhatóan konténerházakba szállnak majd meg. A gyárat egy török cég építi meg, így vélhetően török munkásokat alkalmaz majd és hoz Debrecen mellé – számolt be az ATV

„Több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban. Én azt a kérdést vetettem fel a közgyűlésen megkérdezve a polgármesteri vezetést, hogy vajon ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére a város miként készült fel” – fogalmazott Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője a csatornának. 

Papp László fideszes polgármester viszont nem aggódik. Szerinte érdekes, hogy az eddig a befogadás fontosságát hangsúlyozó ellenzék szólalt fel a külföldiekkel szemben. „Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell” – mondta az ATV-nek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk