Több ezer vendégmunkásra számítanak Debrecenben a BMW-gyár miatt, aggódik az ellenzék

  • narancs.hu
  • 2022. október 31.

Belpol

A török vendégmunkásokat várhatóan konténerházakban szállásolják el. 

A debreceni ellenzék problémásnak tartja, hogy több ezer vendégmunkás érkezik a város határába. A munkások a BMW-gyár építkezésére érkeznek, és várhatóan konténerházakba szállnak majd meg. A gyárat egy török cég építi meg, így vélhetően török munkásokat alkalmaz majd és hoz Debrecen mellé – számolt be az ATV

„Több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban. Én azt a kérdést vetettem fel a közgyűlésen megkérdezve a polgármesteri vezetést, hogy vajon ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére a város miként készült fel” – fogalmazott Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője a csatornának. 

Papp László fideszes polgármester viszont nem aggódik. Szerinte érdekes, hogy az eddig a befogadás fontosságát hangsúlyozó ellenzék szólalt fel a külföldiekkel szemben. „Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell” – mondta az ATV-nek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.