Újra kiszállt a NAV a magát lottómilliómosnak mondó kompolti polgármesterhez

  • narancs.hu
  • 2022. október 31.

Belpol

200 milliós pályázat miatt nyomoznak. 

Megszállták az adóhatóság nyomozói a kompolti polgármesteri hivatalt. A Blikk úgy értesült, hogy múlt kedden reggel 9-től este 8-ig adatokat töltöttek le a hivatal szerveréről. A lap úgy tudja, hogy egy 200 millió forintos pályázat miatt nyomoznak, amelyből az önkormányzatnak felzárkóztatási programot kellett volna szerveznie.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai azt vizsgálják, hogy megalapozottak-e azok az információk, melyek szerint a programokból nem lett semmi, csak lepapírozták, jelenléti íveket kreáltak, és fotókat csatoltak a felzárkóztatási program meg nem valósult eseményeiről. Ezeket az elektronikus úton küldött dokumentumokat keresték a NAV-osok. A 24.hu megkereste a hatóságot, ahonnan se megerősíteni, se cáfolni nem akarták az értesüléseket. 

A portál nyáron arról írt, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) egyik pályázata miatt csapta le a nyomozók a Balázs Zoltán vezette önkormányzatra. Akkor házkutatást tartottak a polgármesteri hivatalban, kilenc nyomozó egy napon át kérdezte ki a dolgozókat, és vizsgálta át az uniós projekt dokumentációját.

Balázs akkor cáfolta, hogy őt is kihallgatták. „Van egy EFOP-pályázatunk, ebben az ügyben lettünk feljelentve. Az történt, hogy a NAV kijött, áttekintette az iratokat, és egyes iratokat el is vitt további áttekintésre” – fogalmazott. A 24.hu megjegyzi, a polgármester egy korábbi interjúban azt mondta, nagyvonalú életvitelét lottónyereményekből tudja finanszírozni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk