Több mint 100 ezer üres ív érkezett eddig az aHang leadópontjaira

  • narancs.hu
  • 2023. december 23.

Belpol

Februárban országjárásba kezd a szervezet az üres "konzultációs ívekkel".

December eleje óta gyűjti az aHang és az Egységes Diákfront az üres nemzeti "konzultációs íveket", hogy felhívják a figyelmet, szerintük sokkal fontosabb és relevánsabb társadalmi ügyekben (mint például az oktatás) kellene párbeszédet folytatni a demagóg konzultációs kérdések helyett.

Országszerte több mint 800 leadópontra vihetik az ellenkonzultációhoz csatlakozók az üres íveiket. Ezek száma a beérkezett adatok alapján csütörtökön átlépte a százezret. Az akció január végéig tart, addig bárki elküldheti a "konzultációs ívét" a két szervezetnek. 

 
Adták az ívet
Forrás: ahang.hu

“Pontos, végleges számot majd csak a kampány végén tudunk mondani, ugyanis vannak olyan leadópontok és szervezetek, akik január utolsó heteiben fogják az általuk összegyűjtött íveket leadni. Illetve

vannak olyan települések, ahol csak nemrég kapták kézhez a borítékokat az emberek.

Látva az összefogást és az egyre növekvő aktivitást, nagyon bizakodóak vagyunk a végeredmény tekintetében” – fogalmazta meg Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

A két szervezet januárban is aktívan folytatja a kampányt. Az újév első napjaiban bemutatják azokat a csatlakozó szervezeteket is, amelyek egy-egy olyan ügyet képviselnek, amelyekben a kormány nem akarja meghallgatni az emberek véleményét. 

Országosan január végén fogják összegyűjteni az íveket egy központi helyre, ezt követően pedig az aHang és az Egységes Diákfront kéthetes országjáró roadshow-ra indul az üres "konzultációkkal". Az országjárás során bárki megtekintheti majd az íveket, de ami ennél is fontosabb, hogy minden állomáson lehetőség lesz beszélgetni arról, hogy melyek azok az országos vagy helyi ügyek, amelyekben konzultációt kellene folytatni. 

“Helyben olyan közösségi eseményeket fogunk tartani, ahol lehetőséget teremtünk a párbeszédre, és

rávilágítunk azokra témákra, amelyek valóban érintik az embereket, mint például az iskolák, kórházak állapota, szociális intézmények, lakhatás.

Elvisszük az üres 'konzultációs íveket' Szegedtől Pécsig, Debrecentől egészen Veszprémig, megmutatjuk az embereknek, hogy milyen sokan vagyunk, akik elutasítják a demagóg propagandát – írta a két szervezet közleményében. 

 
Roadshow-ra indulnak az ívek februárban
ahang.hu

A kormány online nemzeti "konzultációjának" elindításával egy időben az aHang is megnyitotta az online felületét, ahol azok is nyilatkozhatnak a "konzultáció" elutasításáról, akik nem kaptak (vagy mert lemondták, vagy mert korábban már megváltak tőle). A felületen már az első órákban több ezren nyilatkoztak, hogy nem vesznek részt a kormány "konzultációjában". Az aHang online ellenkonzultációs felülete szintén a 7IGEN.hu oldalon érhető el. 

Az üres (vagy áthúzott) "konzultációs ívek" leadóhelyeiről a 7IGEN.hu oldalon lehet tájékozódni. Az ívek postai úton is eljuttathatók az aHang számára, a Magyarhang Nonprofit Kft., 1426 Budapest, Pf. 34. címen

Lapunk korábban a "konzultációs ívek" gyűjtéséről is kérdezte az Egységes Diákfront elnökségi tagját, Perlaki-Borsos Noelt:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk