Több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházást üthet nyélbe a kormány a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával

  • narancs.hu
  • 2018. november 4.

Belpol

Mindeközben magyar kereskedelmi központot nyitott Szijjártó Péter Sanghajban.

Küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával - közölte majdnem mellékesen az MTI tudósítása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Sanghajban, miután megnyitotta a magyar kereskedelmi központot a Kína gazdasági központjának számító városban.

Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz – tette hozzá Szijjártó. A részletekről többet nem árult el, és a vállalat nevét sem fedte fel, de állítólag hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Orbán Viktor is Kínába utazott, nem csak diplomáciai vizitre ment.

false

 

Fotó: MTI

 

Mivel a kínai piac óriási lehetőséget biztosít a jó minőségű magyar termékeknek és szolgáltatásoknak. Ezért döntött úgy a kormány, hogy Kína gazdasági fővárosában, Sanghajban nagy magyar kereskedelmi központot nyit (ezt adta át Szijjártó), amely több mint 1700 négyzetméteren ad lehetőséget magyar termékek bemutatkozására, és amely biztosítja magyar kis-, közepes és nagyvállalatoknak is, hogy a megfelelő tárgyalási infrastruktúra, piackutatások és partnerek rendelkezésre álljanak – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?