Több mint 350 küldött nem tette tiszteletét a Fidesz-kongresszuson

  • narancs.hu
  • 2021. november 18.

Belpol

Nem lennénk a helyükben.

A küldöttek megközelítőleg negyede nem jelent meg a kormánypárt hétvégi tisztújító kongresszusán – írja a Népszava a Fidesztől kapott adatok alapján.

Emlékeztetnek rá, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője azt mondta az MTI-nek a vasárnapi tisztújítás előtt, hogy 1472 küldött érkezik, míg Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szintén közel 1500 jelenlévő küldöttről beszélt a Hír TV-nek .

A lap a kongresszust követően többszöri próbálkozás után az alábbi választ kapta a Fidesz sajtóosztályától: „A tisztújító kongresszuson 1120 küldött vett részt. 1070 küldött szavazott, ami a korábbi szavazások arányával megegyezik. Az elnök 1061 szavazatot kapott, de nem volt tartózkodás és ellenszavazat.”

A Népszava összevetette a Hollik és a Fidesz sajtóosztálya által közölt adatokat - ebből kiderült, hogy 352-en nem jelentek meg a tisztújításon, ami a küldöttek mintegy 24 százaléka.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.