Több mint 60 millióba kerülne Vásárhelynek a kisposták újranyitása

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Belpol

Ez a Magyar Posta Zrt. szerint a költségek fele.

Több mint bruttó 60 millió forintért vállalná a Magyar Posta Zrt., hogy újra kinyitja három ideiglenesen bezárt hódmezővásárhelyi hivatalát – írja a Hódpress.

A hódmezővásárhelyi önkormányzati hírportál úgy tudja, Márki-Zay Péter polgármesternek telefonon sikerült egyeztetnie az állami vállalat területi igazgatójával, Szöllősi Bélával, a levelére ugyanis eddig nem érkezett válasz.

Mint kiderült, ez az összeg a teljes működési költségnek a fele.

Szöllősi Béla azt mondta, azzal, hogy az öt vásárhelyi hivatalból kettőt működtetnek, már teljesítik törvényi kötelezettségüket. Az elmúlt két-három hétben a nyitva maradt két vásárhelyi postán az összforgalom alig változott, a nagypostán pedig átlagosan 2-3 perc a várakozási idő, ami jónak számít.  Arról is szó volt, hogy a megszorítások határozatlan ideig tartanak.

A kiszámított összegbe a Magyar Posta belevette a bérköltség egy részét is, és hamarosan elküldi a városnak ajánlatát és kimutatását. A 4-es számú, Jókai utcai posta éves költsége 39,1 millió forint + ÁFA, a 6-os számú, szikáncsi postáé 8 millió forint + ÁFA, a 8-as számú ,Klauzál utcai postahivatalé 54 millió forint + ÁFA. E pénz felét szeretnék megkapni az önkormányzattól, ebben az esetben újból kinyitnák ezeket a hivatalokat.

A polgármester erről azt mondta, hogy a vásárhelyi közgyűlés őt arra hatalmazta fel, hogy a bérleti díj elengedése és a rezsiköltség átvállalása ügyében köthet megállapodást. 

„A Posta azonban egyáltalán nem hajlandó ezen feltételeken változtatni, sem a nyitvatartási idő csökkentésével, sem egyes költségelemek különválasztásával. Az eddig nyereséges állami cég – ezen keresztül a Fidesz-kormány – ezzel megsarcolja a Fidesz által egyébként is kivéreztetett önkormányzatokat és a külvárosokban élő, jellemzően szegényebb és idősebb lakosságot. Mindeközben a Szeged-Csanádi Egyházmegye stadionja, a Szent Gellért Fórum energetikai fejlesztésére 786 millió forint állami támogatást kapott” – mondta Márki-Zay Péter.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.