Több mint 60 millióba kerülne Vásárhelynek a kisposták újranyitása

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Belpol

Ez a Magyar Posta Zrt. szerint a költségek fele.

Több mint bruttó 60 millió forintért vállalná a Magyar Posta Zrt., hogy újra kinyitja három ideiglenesen bezárt hódmezővásárhelyi hivatalát – írja a Hódpress.

A hódmezővásárhelyi önkormányzati hírportál úgy tudja, Márki-Zay Péter polgármesternek telefonon sikerült egyeztetnie az állami vállalat területi igazgatójával, Szöllősi Bélával, a levelére ugyanis eddig nem érkezett válasz.

Mint kiderült, ez az összeg a teljes működési költségnek a fele.

Szöllősi Béla azt mondta, azzal, hogy az öt vásárhelyi hivatalból kettőt működtetnek, már teljesítik törvényi kötelezettségüket. Az elmúlt két-három hétben a nyitva maradt két vásárhelyi postán az összforgalom alig változott, a nagypostán pedig átlagosan 2-3 perc a várakozási idő, ami jónak számít.  Arról is szó volt, hogy a megszorítások határozatlan ideig tartanak.

A kiszámított összegbe a Magyar Posta belevette a bérköltség egy részét is, és hamarosan elküldi a városnak ajánlatát és kimutatását. A 4-es számú, Jókai utcai posta éves költsége 39,1 millió forint + ÁFA, a 6-os számú, szikáncsi postáé 8 millió forint + ÁFA, a 8-as számú ,Klauzál utcai postahivatalé 54 millió forint + ÁFA. E pénz felét szeretnék megkapni az önkormányzattól, ebben az esetben újból kinyitnák ezeket a hivatalokat.

A polgármester erről azt mondta, hogy a vásárhelyi közgyűlés őt arra hatalmazta fel, hogy a bérleti díj elengedése és a rezsiköltség átvállalása ügyében köthet megállapodást. 

„A Posta azonban egyáltalán nem hajlandó ezen feltételeken változtatni, sem a nyitvatartási idő csökkentésével, sem egyes költségelemek különválasztásával. Az eddig nyereséges állami cég – ezen keresztül a Fidesz-kormány – ezzel megsarcolja a Fidesz által egyébként is kivéreztetett önkormányzatokat és a külvárosokban élő, jellemzően szegényebb és idősebb lakosságot. Mindeközben a Szeged-Csanádi Egyházmegye stadionja, a Szent Gellért Fórum energetikai fejlesztésére 786 millió forint állami támogatást kapott” – mondta Márki-Zay Péter.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?