Több mint százezren kaptak diplomát a koronavírus-járvány miatti nyelvvizsgamentességgel

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 3.

Belpol

81 ezret már át is vettek az érintettek.

Már több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, a gazdaságvédelmi akcióterv első intézkedései között szerepelt, hogy akik augusztus 31-ig záróvizsgát tettek vagy tesznek, nyelvvizsga nélkül is megkaphatják diplomájukat.

A rendelkezés a doktori képzések kivételével minden képzési formára – a korábbi főiskolai és egyetemi képzésekre, az alapképzésekre, a mesterképzésekre, az osztatlan képzésekre és a felsőoktatási szakképzésekre is – vonatkozik, a finanszírozási formától függetlenül.

A lehetőséggel azok is élhetnek, akiknek akár több nyelvvizsgát, felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgát kellett volna tenniük a diplomaszerzéshez.

Az intézkedésnek köszönhetően mostanáig több mint százezer diplomát állítottak ki, 81 ezret már át is vettek az érintettek.

A közleményben Schanda Tamást, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkárát idézve kiemelték, "szeretnénk, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, és ennek a célnak az elérésében a koronavírus-járvány sem jelenthet akadályt".

Figyelmébe ajánljuk