Több mint tízezer diplomata útlevelet állított ki a külügy négy év alatt

  • Narancs.hu
  • 2023. október 13.

Belpol

Jól belehúztak. 

10 219 diplomata útlevelet állított ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2019 szeptembere és 2023. szeptember között – írja a Szabad Európa közérdekű adatigénylése nyomán. 

2019-ben a Népszava számolt be arról, hogy 2010 és 2019 között a külügy összesen 16 952 diplomata-útlevelet állított ki. Ez akkor is magasnak számított, hiszen évente 1883 diplomata útlevelet jelent a 2019-ben kikért szám. Ugyanakkor a friss számok értelmében a külügy majdnem duplaanyi diplomata útlevelet állított ki évente, mint 2019 előtt. 

A hvg.hu emlékeztet, az utóbb években egyebek mellett a Schadl György, Habony Árpád, Dzsudzsák Balázs, vagy éppen Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki nemrégiben nem kapott vízumot az Egyesült Államokba. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.