Több száz fős tüntetés volt a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt a kirúgott tanárok miatt

  • narancs.hu
  • 2022. október 1.

Belpol

Az iskola egyetlen kémiatanárát is elbocsátották.

Legalább háromszáz diák gyűlt össze péntek este a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, hogy szolidaritásukról biztosítsák az aznap kirúgott tanáraikat – adta hírül a 24.hu. Egy hatalmas „El a kezekkel a tanárainktól” feliratú transzparenst feszítettek ki az iskola kapuja előtt.

Mint írják, a hangulat sokáig békés volt, de amikor elkezdődtek a beszédek, dühösen skandálták a molinón is olvasható szöveget: „El a kezekkel a tanárainktól!” Hétfőtől pedig nem lesz kémiatanár az iskolában, ugyanis az egyetlen kémia szakos tanárt is elbocsátotta a Klebelsberg Központ.

Lapunk pénteken interjút készített a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalinnal, aki franciát tanít a Kölcseyben, és egyelőre nem tudja, hogy őt kirúgták-e, mert pénteken nem tartózkodott az intézményben, ezért ha át is akarták adni neki a felmondólevelet, nem volt lehetősége arra, hogy átvegye azt. Mindenesetre Törley úgy készül, hogy hétfőn megtartja az óráit.

A tüntetésen egyébként diákok is mondtak beszédet, egy végzős azt mondta:

„Ha egy diáktársunk elmegy a McDonalds-ba dolgozni, akkor másfélszer annyit keres, mint egy tanár.”

Majd feltette a kérdést, hogy „milyen ország az, ahol a sztrájkhoz engedélyt kell kérni?” A tanáraikat ugyanis azért rúgták ki, mert jogszerűen nem sztrájkolhattak, ezért a polgári engedetlenség eszközéhez nyúltak.

Egy másik felszólaló diák megnevezte azt a tisztviselőt, aki a belső-pesti tankerület vezetőjeként felmentette a tanárokat.

„Marosi Beatrix mondjon le!”

– skandálta a tömeg a 24.hu tudósítása szerint.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk