Kövér kiosztotta az első büntetéseket az akciózó ellenzéki képviselőknek

  • narancs.hu
  • 2018. december 13.

Belpol

Ez még csak a hétfői fütyülgetésért járó megtorlás.

Közös sajtótájékoztatót tartott ma az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd egy képviselője, valamint Szél Bernadett a házbizottság csütörtök délelőtti ülése után, amelynek fő témája a parlament hétfői ülése volt.

  • A párbeszédes Burány Sándor szerint a TEK-esek jelenléte az ülésteremben törvényellenes, a jogszabályok ugyanis világosan rendelkeznek arról, ki lehet benn.
  • Az MSZP-s Harangozó Tamás azt kifogásolta, hogy az igazságügyi bizottság a hétfői ülés előtt nagyon későn értesítette őket a kezdésről: egy perccel az esemény hivatalos kezdete után.
  • Harangozó szerint a Fidesz jogszabályellenesen döntött úgy, hogy az indítványokról nem külön-külön kell döntenie a parlamentnek, hanem egyszerre szavaz azokról.
  • Míg Vadai Ágnes azt sérelmezte, hogy a kormánypártok sajátosan értelmezik a házszabályt és a érdekeiknek megfelelően változtatják azokat.

„Elegünk van abból, hogy Kövér azt hiszi, ennek a háznak az ura, miközben a szolgája kellene, hogy legyen” – jelentette ki Vadai.

Kövér válasza a hétfői akcióra, hogy Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szabó Sándor, Tordai Bence, Tóth Bertalan, Varju László és Harangozó Tamás 400-600 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

A tegnapi botrányos parlamenti ülés után, ma délelőtt viszont kijelentette, hogy „Ez egy puccskísérlet volt, egy parlamenti puccskísérlet” és „és kérem a ház hozzájárulását, hogy a lehető legfájdalmasabb szankciókat alkalmazzuk számukra”.

(via hvg)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.