Tordai Bence rágalmazásért perli Kocsis Mátét, aki szerint a Párbeszéd politikusa folyamatosan provokál

  • narancs.hu
  • 2019. november 21.

Belpol

Elindult a harc!

"Kocsis Máté ma túlment minden határon: nagyon súlyos, és teljesen valótlan állításokat fogalmazott meg velem kapcsolatban" - írta szerda este Facebook-oldalán Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A politikus mindezt arra reagálta, hogy Kocsis Máté egy szerdai sajtótájékoztatón, ahol arról beszélt, szükség van az Országgyűlésről szóló törvény és házszabály módosítására, azt mondta, hogy Tordai rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint a "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, Félsz, te patkány" - írja a hvg. Kocsis hozzátette, ezeket a hozzászólásokat a parlamenti jegyzőkönyvben nem lehet megörökíteni, de azt ígérte, igyekszik dokumentálni Tordai viselkedését.

A Párbeszéd politikusa ezért bejelentette: beperli rágalmazásért Kocsist, annak is a két év börtönnel büntethető, minősített esetéért.

Kocsis Máté erre csütörtökön reggel szintén a Facebook-on reagált, Tordait gyáva embernek nevezte és azt mondta, a politikus fő tevékenysége a folyamatos provokáció.

"Az ülésteremben, a liftben, a folyosón, mindenhol. Sértő, gyalázkodó fél mondatokkal, fenyegető megjegyzésekkel vegzálja nap mint nap a kormánypárti képviselőket."

Erre bizonyítékul egy hét másodperces videót osztott meg, ahol azonban nem lehet hallani, mit mond Tordai.

Figyelmébe ajánljuk