Török Gábor: Orbán Viktor útkeresésben van

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Belpol

A politikai elemző szerint nehezen tartható állítás, hogy az infláció elszabadulásához semmi köze nem volt a kormánynak.

Török Gábor politikai elemző az InfoRádió műsorában Orbán Viktor szombati évértékelőjét boncolgatva elmondta: úgy érzékelte, mintha a kormányfő útkeresésben, stratégiai újragondolkodásban lenne – az interjút a 24.hu szemlézte.

Török Gábor szerint a brüsszelezős bírálatok csak a politikai kommunikáció szintjén lényegesek, azoknál jóval fontosabbak voltak azok a mondatok, amelyek szerint a kormányfő elkötelezett a nyugati szövetségesekkel hatékony együttműködésben, ami hangsúly- és irányváltásra utalhat. Érvelése szerint nyilvánvaló lehet immár Orbán Viktornak is, hogy

Magyarország a céljait láthatóan nem nagyon tudja elérni azzal a stratégiával, amit most a nemzetközi szövetségi rendszerben visz.

Az elemző úgy véli, az évértékelő békepárti és háborúpárti megkülönböztetésénél fontosabb, hogy a kormányfő azt mondta: a stratégiai célokban teljesen egyetért nyugati szövetségeseinkkel, csak az eszközökben van különbség. Az orosz-ukrán háborúban követett különutas politikája miatt sokasodtak az uniós konfliktusok, ezért ágyazhatott meg Orbán Viktor egy stratégiaváltásnak, amihez meg is lenne a mozgástere.

Török Gábor az interjúban arról is beszélt, bár a politikai kommunikációban mindent lehet, de az

nehezen tartható állítás, ha azt mondják, az infláció elszabadulásához semmi köze nem volt a kormánynak, csak a letöréséhez.

Az ellenzékkel kapcsolatban Török Gábor úgy fogalmazott, az ellenzéki évértékelők is igazolták, már nincs ellenzék, a pártok a valódi növekedés esélye nélkül egymással harcolnak, a Fidesz pedig hiába veszített több százezer szavazót, ők nem jelentek meg az ellenzéki pártoknál, amelyek teljesítménye vérszegény.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk