Tovább csökkent a bizonytalan szavazók aránya

  • narancs.hu
  • 2018. március 18.

Belpol

A Fidesznek azonban egyelőre nem tett be az Elios-botrány.

A bizonytalanok aránya újabb két százalékot csökkent, így ez az arány jelenleg 36 százalék – derül ki a Vasárnapi Hírek által felkért Publicus legfrissebb közvélemény-kutatásából. A számokból az is jól látszik, hogy a pár hete kirobbant Elios-botrány vagy Kósa Lajos különös esete az 1300 milliárddal, nem igazán kavart be a Fidesz biztos szavazóinak, sőt egy százalékpont növekedést mértek, így a kormánypárt most 27 százalékon áll, a biztos szavazó, pártválasztók körében viszont a párt támogatottsága 49 százalék.

Az MSZP támogatottsága lényegében nem változott, az ő számaik a teljes népesség körében 12 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók között pedig 18 százalék. Hasonlóan alakulnak a Jobbik arányai is, itt 12, illetve 17 százalékot mértek.

Végül a kisebb pártokról: „az LMP szavazóinak száma nem változott, 6 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 8 százalék. A DK támogatottsága sem változott ebben a hónapban, és így 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 5 százalék. A Kétfarkú támogatottsága egy százalék, azonban az Együtt és a Momentum támogatottsága nem érte el ezt a szintet” – olvasható a Publicus oldalán.

 

Figyelmébe ajánljuk