Trócsányi László lesz a Károli Egyetem rektora

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 5.

Belpol

A fideszes EP-képviselő kinevezésére tett javaslatot a református egyház.

Trócsányi Lászlót javasolja a Károli Gáspár Református Egyetem rektorának a Magyarországi Református Egyház vezetése - közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy Trócsányi László egyetemi tanár, fideszes európai parlamenti képviselő rektori kinevezését kezdeményezi a felsőoktatási intézmény élére a köztársasági elnöknél a református egyház.

Ezt az egyetem szenátusa jelentette be, egyetértésben az egyház zsinata és annak lelkészi elnöke, Balog Zoltán püspök javaslatával.

A magyarnarancs.hu már december közepén megírta, hogy a volt igazságügyi miniszter, bukott uniós biztosjelölt válthatja Czine Ágnes alkotmánybírót a Károli élén. Trócsányi akkor azt mondta lapunknak, hogy EP-mandátumáról nem kíván lemondani. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Nem az a kérdés, hogy magyar-e a Nobel-díj

Szabad büszkének lenni és magyarnak nevezni a két Nobel-díjat, de közben ne felejtsük el, hogy az elmúlt tizenhárom év önkényes kormányzása nem teremtett kiszámíthatóbb körülményeket az egyetemeken. Márpedig a hosszútávú, eredményes kutatómunka feltétele a kiszámíthatóság lenne.