Úgy avatják fel a balatonaligai kikötőt, hogy nem döntött még a bíróság a használatbavételi engedélyéről

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Belpol

Csak hétfőn lesz döntés, de pénteken azért buliznak egyet.

Zártkörű ünnepségen avatja fel a balatonvilágosi önkormányzat, valamint a Club Aliga-tulajdonos Pro Mot Kft. a balatonaligai kikötőt péntek délután – írja Takács Károly polgármester posztja alapján a Népszava. Az ünnepségre csak helyi lakcímkártyával, vagy birtoklappal lehet majd bejutni, a sajtót pedig végképp nem engedik be.

Aligán, mint ismert, a volt pártüdülő területén, Balázs Attila 46 hektáron luxusüdülő-komplexumot alakít ki. Az óriásprojektet a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú beruházássá minősítette, amivel a Balaton-törvény és a helyi szabályozás előírásai alól is mentesítette a projektet.

Az aligai partszakaszt teljesen átalakító beruházások ellen évek óta tiltakoznak a helyi civilek, az Aligai Fürdőegyesület (AFE) bírósági úton próbálja megakadályozni a volt MSZMP-üdülő helyén a Club Aliga teljes átépítését. Több per jelenleg is folyamatban van

A lap emlékeztet, hogy

a kikötőépítés jelenleg is per alatt áll, a Pécsi Törvényszék június 3-án fog csak dönteni a használatbavételi engedély érvényességéről.

A pécsi bíróság 2023 végén egyszer már megsemmisítette, majd új eljárásra kötelezte a fővárosi kormányhivatalt, amely, mint minden korábbi alkalommal, ismét megadta az engedélyt a Pro Motnak. A per egyáltalán nem ért még véget, nem csupán hétfőn, de jövő pénteken, június 7-én is lesz egy döntés a vízjogi üzemeltetési engedélyről. Utóbbi eljárást az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság ellen indították a balatonaligai tópartért aggódó Aligai Fürdőegyesület civiljei.

A Narancs. hu is számos alkalommal foglalkozott a Club Aligával, cikkeink itt olvashatók.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk