Megveszi az állam a Tiborcz-Garancsi körtől a Dürer Park irodaházait

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Belpol

A teljes vételár 110-120 milliárd forint lehet, amiből 80 milliárdot már ki is fizettek.

A kormány megveszi a Tiborcz-Garancsi érdekeltségi körében megvalósuló Dürer Park túlméretezett irodaházait, és azokba a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztériumot és több más hivatalt költöztet be

– írja a 24.huA teljes vételár 110-120 milliárd forint lehet, amiből közel 80 milliárdot már ki is fizettek a beruházóknak. Az irodavásárlás híre nem került ezidáig nyilvánosságra, noha a tulajdoni lapok szerint a vételár nagyobb részét, 79.9 milliárd forintot már ki is fizették. A teljes összeg az eredeti megállapodás szerint 100 milliárd forint lett volna, de a beruházó az inflációra hivatkozva ezt 120 milliárdra szeretné emelni. A cikk szerint erről az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még 2022-ben előzetes megállapodást kötött a Dürer Befektetési Kft.-vel a kormány egy nem nyilvános határozata alapján.

Mint ismert, a Dürer Park iroda- és lakóberuházás közvetlenül a Városliget mellett, az Ajtósi Dürer fasornál valósul meg, a beruházás mögött a Tiborcz István-közeli Főnix Magántőkealap és Garancsi István Marketje áll. A két nagy irodaépület már átadás előtt áll, a belső kialakításon dolgoznak, de mellettük hét lakótömb is épül.

A lpa megjegyzi, az, hogy az állam városfejlesztési és egyéb kritikák ellenére nemzetgazdaságilag kiemeltté nyilvánított beruházásokat tesz lehetővé Budapesten, majd a felhúzott irodaházakat költségvetési forrásból megvásárolja, vagyis a NER-es beruházók lényegében állami intézmények irodáit építik fel, kezd trendszerű lenni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk