Ügyes: Tiborcz cégére hajazó vállalkozás hirdet folyóra épülő házat a Dunakanyarban

Belpol

Nem minden társaság tartozik a miniszterelnök vejének érdekeltségébe, aminek a nevében szerepel az, hogy BDPST. 

A napokban megjelent egy Ház a Dunán névre hallgató nyilvános Facebook-csoport, amelyben egy Duna-parti luxusingatlant hirdetnek. A csatolt látványtervekhez azt írták, hogy „Bdpst-Bau új innovatív fejlesztése... Élj a Dunán 200 m2-en együtt a természettel, luxus körülmények között... Megújuló energia és ökológiai természet barát önfenntartó rendszer - mini vízi erőmű ( Duna sodrását kihasználva) állít elő energiát, ökológiai viztisztitó rendszer... Lépj és élj egy olyan jövőbe ami nagyon keveseknek adatik meg... Rendeld meg otthonod, hogy az elsők között lehess akik élvezik ezt a pazar életérzést...”

Innovatív luxus projekt... Csak akik megerdemlik 🤷🙏🤫

Posted by BDPST-Bau Kft. on Saturday, June 18, 2022

A kép és a leírás alapján az derül ki, hogy a „vízre épülő” ház a folyó sodrását kihasználva állít elő energiát. A fotó háttérben a visegrádi vár látható, ezért a luxusingatlan a Duna bal partjára, Nagymaros környékére tehető. A kommentszekcióban azt írják, jelenleg a tervezési és engedélyezési eljárás folyik, de nyár végére elkezdik az úszómű alaptest építését és a vízrebocsátást követően kialakítják a teljes épület szerkezetét. 

A hirdetésre Juhász Béla Róbert, Sződliget polgármestere hívta fel a figyelmet blogbejegyzésében. A település vezetője emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a többségi tulajdonában lévő BDPST Group nevű cégcsoportjára, aminek tagja egyebek mellett a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft., a BDPST Hotel Management Zrt., a BDPST Koncept Kft., valamint a BDPST Capital Zrt. is. 

A BDPST-Bau, valamint a BDPST Group dizájnja és a tevékenységi köre is elég hasonló (például mindkettő logójában feltűnik az oroszlán). Felhívtuk a dunakanyari luxusingatlant hirdető társaságot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a két vállalatnak nincs köze egymáshoz, a BDPST-Bau nem a cégcsoport tagja. (Ezt később a BDPST Group is megerősítette lapunknak). 

Ennek ellenére a társaság referenciái között szerepel egy XII. kerületi társasház generálkivitelezése, egy budai luxuslakás teljeskörű felújítása, műemléki épületek renoválása a budai Várban, egy Monte Carlo-i luxus villa generálkivitelezése, valamint a Four Seasons Gresham Palaca Hotel felújítása.

Szerettünk volna többet megtudni a Duna-parti ingatlanberuházásról, ezért írásban kérdéseket küldtünk a cégnek – ha ezek befutnak, beszámolunk róluk. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk