Ügyészként dolgozik az a volt BM-munkatárs, akit Völnerék nyomtak be szakvizsgára

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Belpol

Völner Pál külön azért csináltatott soron kívüli időpontot végrehajtói szakvizsgára, hogy Bodnár Bence le tudja tenni.  

Tavaly decemberben ügyésznek nevezte ki Polt Péter a Belügyminisztérium korábbi helyettes államtitkárát, Pintér Sándor volt titkárságvezetőjét, aki Völner Pál és Schadl György közbenjárásával soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát 2021 októberében – írja a Telex

A lap felidézi, hogy 2021 októberében sokan szerettek volna végrehajtói szakvizsgát tenni a végrehajtói helyek pályázati határideje előtt, és bár sokan álltak sorban a szakvizsgákat szervező Jogakadémia titkárságán, úgy tűnt, a panaszok ellenére nem nyitnak meg új vizsgaidőpontot. Aztán október 8-án váratlanul meghirdettek egy időpontot, és a nyolc helyből négyre azonnal lecsaptak.

A nyomozati anyagok szerint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, egy belügyminisztériumi „fontos ember” és egy meg nem nevezett parlamenti kabinet munkatársa is odatelefonált Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkárának és Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, hogy szükség lenne soron kívül egy plusz vizsgaidőpontra a munkatársuknak vagy ismerősüknek

Az egyik beprotezsált jelentkező Bodnár Bence volt, akiről akkor Völner így beszélt Schadlnak: 

„Még egy név beúszott. (…) Valami Bodnár Bence nevű. Aki a BM egy fontos emberének a kabinetjében van”. 

A Telex azt írja, Bodnár Bencének hívták a BM szabályozási és koordinációs helyettes államtitkárát 2018 és 2019. augusztus 31. között, korábban pedig több dokumentum szerint is ezen a néven dolgozott Pintér Sándor miniszteri titkárságának vezetője is. 

Völner végül írásban utasította Szabó Imrét, a végrehajtói szakvizsgákat szervező Jogakadémia akkori vezetőjét, hogy biztosítson plusz vizsgaidőpontot a négy embernek, a vizsga előtt pedig a vizsgabizottság egyik tagja, Jeney Orsolya, korábbi helyettes államtitkár még külön meg is kérdezte telefonon Völnert és Schadlt, hogy „ki az, aki figyelmet érdemel”. Völner fejből csak Bodnár Bence nevére emlékezett, aki a Telex információi szerint letette a vizsgát, de nem lett végrehajtó, most már az ügyészségen dolgozik. 

A Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője megerősítette a lapnak, hogy 

Bodnár Bence 2022. december 1-től a Legfőbb Ügyészség Közérdekvédelmi Főosztályán dolgozik ügyészként.

A volt helyettes államtitkár tehát annál az intézménynél kapott állást sikeres pályázást követően, amely egy évvel korábban az ő érdekében is eljáró Schadl és Völner ellen emelt vádat. Azt nem tudni, hogy Bodnár meddig dolgozott a Belügyminisztériumban, a tárca sajtóosztálya ugyanis nem reagált a megkeresésünkre.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk