Ügyészség: Egy miniszteri kapcsolatával hencegő álnyomozó segített a Kiss László elleni ügyben

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 28.

Belpol

A DK szerint már a jegyzőkönyv is bizonyítja, hogy koncepciós eljárás folyik polgármesterük ellen.

Tagadja a Központi Nyomozó Főügyészség Vadai Ágnes DK-s politikus állítását, miszerint egy magas rangú állami vezető rendelte meg Kiss László óbudai polgármester megbuktatását.

Az ügyészség azt állítja, egy büntetett előéletű álnyomozó tett ajánlatot egy megvádolt vállalkozónak, ekkor az ellenzéki politikusokra terhelő bizonyítékokat kért.

Az ügyészség állítása szerint az álnyomozónak nem volt köze a valódi nyomozókhoz, és ő állításával szemben a rendőrséggel sem volt kapcsolata. Az álnyomozó ellen 2023 decemberében befolyással való üzérkedés és más bűncselekmények miatt vádat emeltek, ő pedig egy másik ügy miatt már akkor börtönben volt.

Két hete vették őrizetbe Kiss Lászlót, a DK óbudai polgármesterét. A vád szerint  2019-es polgármesterré választása után egy korrupciós hálót épített ki, amelyen belül megbízásokat adott baráti cégeknek, majd azok összegének egy részét visszakövetelte magának. Kiss László egyik korábbi munkatársa vádalkut kötött és ellene vallott, letartóztatásához viszont több gyanusított vallomása is kellett.

Párttársa, Vadai Ágnes szerdán három olyan dokumentumot mutatott meg a nyilvánosságnak, amik szerinte bizonyítják, hogy koncepciós eljárás folyik Kiss ellen. Szerinte 2021-ben egy magas rangú állami vezető rendelte meg az óbudai polgármester lebuktatását, és ezt az ügy egyes kihallgatási jegyzőkönyvei támasztják alá.

Az egyik jegyzőkönyven valaki azt mondja: „2021-ben azzal keresett meg (...), hogy őt megkereste egy felsővezető azzal, hogy meg kellene buktatni a III. kerületi polgármestert, és ehhez szükség lenne a cégemre” - szól a Vadai által gyanúsnak vélt állítás.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.