Ügyészség: megalapozatlan Márki-Zay állítása a Völner-ügyről

  • narancs.hu
  • 2022. február 9.

Belpol

Polt Péterék nem tudnak arról, hogy a végrehajtói kar elnöke Völner Pálon kívül más kormánytagot is megvesztegetett volna.

Minden alapot nélkülöz a Márki-Zay Péter közösségi médiás profilján megjelent állítás, mely szerint „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől” - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Márki-Zay Péter a kormány tagjairól osztott meg egy fotót, és arra utalt, hogy egyikük lehet a Völner-Schadl ügy nyomozati anyagaiban emlegetett "Gazda", hiszen csak miniszter vagy a miniszterelnök lehet befolyásosabb Völner Pálnál.

Az ügyészség szerint azonban "nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne az ügyben."

A 444.hu által ismertetett nyomozati iratok szerint egyébként Schadl és R., egy másik letartóztatásban lévő gyanúsított szólította egymást rendszeresen "gazdámnak", illetve egy ponton Schadl valaki másra is ezen a néven utal, de róla a lehallgatási jegyzőkönyvekből csak annyi derül ki, hogy együtt nyaralt Schadllel Kubában.

Azt nem tudni, Márki-Zay honnan vette, hogy kormánytag az illető és hogy kenőpénzt kapott Schadl Györgytől.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk