Új választást akar Karácsony Gergely

Belpol

Bármit is akart a Fidesz, Budapest köztársaság lesz, de most új választást kell kiírni, mondta Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Iroda előtt rendezett tüntetésen.

Egy-kétezer ember gyűlt össze az Alkotmány utcában a Nemzeti Választási Iroda elé Karácsony Gergely felhívására. A főpolgármester este hatra hívta az NVI elé híveit, mert szerinte annyi szabálytalanság történt az érvénytelen szavazatok számlálása körül, hogy egyszerűen új választást kellene kiírni. Eközben a Nemzeti Választási Bizottság döntéselőkészítő ülése sem ért véget, pedig öt órára hirdették meg a nyilvános, szavazással egybekötött ülés megnyitását.

A szónoki pódiumra egy első szavazó lépett először. Azt mondta, neki számít Budapest és az ország jövője, és szeretné ha nem szúrná el neki senki. Sok szempontból nem volt tiszta választás, mondta. Nem akarok bábu lenni Rogán sakktábláján, nem akarom, hogy sunyin folyjon a választás, hogy paktumot kössenek a neres fiúk arról, hogy hogyan verhetik át a választókat, vagy valaki azért írhassa át a szabályokat, mert az anyukája nyaraltatja a miniszterelnököt.

Karácsony Gergely azzal kezdte a beszédét, hogy felidézte: 2019-ben azt mondtuk, visszavettük a városunkat, az elmúlt öt évben Budapest minden nehézség ellenére szolidárisabb zöldebb és szabadabb lett, mert szabadon dönthettek arról, hogy milyen várost akarunk. Budapest köztársaság és nem részvénytársaság, és köztársaság is marad.

Sokszor meg akartak törni, mert ez a demokratikus Magyarország szíve, de nem sikerült. 300 milliárd forintot vettek el a covid alatt, mert azt hitték, majd térdre rogy a város, de nem sikerült. Próbálták megtörni a főváros vezetését lehallgatásokkal, házkutatasokkal, propagandával, de nem sikerült. Tudták, ebben a városban nyílt, tiszta versenyben nincs esélyük legyőzni a polgármestereket és a főpolgármestert. Úgyhogy jöttek a trükkök.

Lerövidítették a ciklust, egy napra tették a két választást,jött egy kormányszóvivő a világ legostobább kampányával, de csak azért, hogy legyen egy volt államtitkár, aki kikérte magának, hogy fideszes. Lelepleződött a nagy terv és Szentkirályi visszalépett, bebizonyítva hogy semmi sem szent számukra, csak a hatalom és a pénz.

Tízszer annyit költöttek a kampányra mint én, de sikerült nekik megnyerni a választást? Nem sikerült. Azért nem, mert mind az 1400 szavazókörben volt demokrata, aki nézte, hogy nem csaltak el. Az emberek hatalma megint legyőzte a hatalom emberét.

De ezzel nem ért véget a hazugsagok és manipulaciok sora, mert addig váltogatják a szabályokat amíg nem ők lesznek a győztesek. Az NVB nem a tisztaságot hanem az aljas manipuláció szolgálja. ¾-es fideszes többség van benne.

Először azt az infót kaptuk hogy 70 szavazattal vezetek. Utána jött a következő hír, hogy már csak 54-gyel, aztán már csak 29-cel. Ha így folytatjuk, Vitézy Dávid kétharmaddal fog győzni.

Az a garancia a tisztaságra h mindkét oldal képviselve van, de itt már nincsenek delegáltak, csak furcsán összerakott szavazólapok, lezárt borítékok, furcsasagok. Ezt a jogászok vitája fogja eldönteni. De ezt csak egyféleképpen lehet megnyugtatóan eldönteni: tisztességes újonnan kiírt szavazással.

Nem tudtak legyozni, ezért három a magyar igazság, legyen egy új tiszta mérkőzés, egyik oldalon Vitézy Dávid és a NER, másik oldalon Karácsony Gergely és a budapesti polgárok, akik eég fogják védeni a szabadságukat. Mindenképp azt fogom kérni, hogy legyen új választás, ez Budapest és Magyarország és a demokrácia érdeke. Készüljünk a harmadik, Nagy végső küzdelemre.

Karácsony beszéde után néhány százan maradtak a helyszínek latolgatva az esélyeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk