Karácsony szerint az NVB jogászkodással trükközné meg az eredményt

  • narancs.hu
  • 2024. június 14.

Belpol

Az újraszámolás után is nyerhetett Karácsony, az NVB azonban nem hajlandó nyilvánosságra hozni az eredményt.

Hiába adta át a Nemzeti Választási Iroda a leválogatott érvénytelen szavazatokat, 500-600 lapot délután kettőkor, a Nemzeti Választási Bizottság nem tudott döntést hozni róluk az eredetileg ígért öt órai határidőre. Az NVB fél hat előtt annyit közölt, hogy még üléseznek, és valamikor meghozzák a döntést az íveket illetően. A döntés valójában előkészítés, mert a szavazás és a konkrét vita nyilvános lesz. Hogy mikor, nem tudni. 

Nem egyértelmű, mi tart azon lassan négy órája, hogy 500 szavazólap érvényességéről döntsenek. Annyi szivárgott ki a nyilvánosság számára, hogy

Karácsony az érvénytelenből érvényessé vált szavazatokkal együtt is nyert, igaz, csak 54 szavazatt.

A főpolgármester a közösségi médiában posztolta ki, hogy szerinte az az időrabló feladat most, hogy mégis átjogászkodja az NVB Vitézy Dávid győzelmét. Hogy ezt hogyan tehetné meg, azt nem részletezte Karácsony.

A tényadatok alapján a szavazatok botrányos körülmények között történt újraszámolása után is megnyertem ezt a választást. Most arról kapok híreket, hogy a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége olyan jogászkodásba kezdett, amivel megpróbálják átfordítani az eredményt. Most akarják elcsalni a választást. Gyertek 6-ra az Alkotmány utcába!

A felhívás arra szól, hogy a Karácsony-szavazók menjenek tüntetni. Ezt tegnap tette közzé a főpolgármester azzal, hogy új választást kell kiírni, mert a szavazatok újraszámolása során számos szabálytalanság történt - ellenőrizetlenül bontották fel az urnákat és távolították el az érvénytelen szavazatokra rakott kötegelést - emellett pedig egyéb furcsaságok is voltak. Ilyen furcsaság, hogy több szavazókörből is egyenszövegű beadványok érkeztek az NVI-hez, vagyis a kifogásokat központilag fogalmazták meg, nem pedig az adott szavazókörökben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk