Aki a hétvégén a Szent Imre kórházban szült volna, annak máshol vagy máskor kell

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

A nem hivatalos ok az orvos és a megfelelő ügyeleti személyzet hiánya.

Szeptember 16-án 0 órától 18-án reggel 8 óráig szünetel a Szent Imre kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán a betegfelvétel – tette közzé a hírt a kórház a honlapján.

A kórház azzal informál, hogy "megindult szülés vagy akut nőgyógyászati panaszok esetén az Észak-Közép-budai Új Szent János Kórház, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ, illetve a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet valamelyikét keressék fel ellátás céljából".

A nem hivatalos ok az orvoshiány és a megfelelő ügyeleti személyzet hiánya.

A hvg.hu azt írja, hogy a döntés hátterében a kórházban fellépő orvos és nővérhiány állhat. Varga-Damm Andrea a ReforMerek párt politikusa Facebook posztja szerint pedig a veszprémi és a szombathelyi kórházban is hasonló a helyzet.

A jelenség nem egyedi,  nyáron több település több intézményében is előfordult, hogy nem volt szülészeti ellátás. Augusztusban például a tatabányai Szent Borbála Kórházban fordult elő hasonló eset, akkor a nyári szabadságolások miatt csak hétköznapokon és napközben lehetett szülni, más esetben a győri és a székesfehérvári megyei kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályain lehetett ellátást kapni. De Szolnokon is arra kérték a nyár folyamán a kismamákat, hogy szüljenek máshol, vagy Mezőtúron is akadt azzal probléma, akkor hol is lehet szülni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk