Újabb érvágás a magyar családoknak: megszűnt a bölcsődei támogatás

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 23.

Belpol

Már nem lehet igénybevenni azt a támogatást, amit a szülők akkor kapnak, ha férőhely híján magánbölcsődébe kell adni a gyereket.

Végleg megszűnt a magánbölcsődei ellátás támogatása, miután utoljára idén március 31-ig lehetett igényelni, és az utolsó kifizetésre június 30-ig került sor – írja a Pénzcentrum. Eddig ezeket a támogatásokat a Magyar Államkincstár mindig meghosszabbította, de most sok szülőnek nehezebb lehet a visszatérés idén ősztől a munkaerőpiacra.

A KSH adatai szerint 2022-ben 55 370 bölcsődei férőhely volt Magyarországon, pedig a 2019 februárjában meghirdetett Családvédelmi Akcióterv célul tűzte ki, hogy 70 ezerre emelkedjen a férőhelyek száma. A felmérések és a jelentkezések szerinnt egyre nagyobb igény van a bölcsődékre, a bővítés mégis megállt.

2019 után a családok akár 40 ezres támogatást is kaphattak, ha férőhely híján magánbölcsődébe kellett adniuk a gyereküket, és voltak kistelepülések és kerületek is, ahol automatikus volt a támogatás, mert alapvetően nem volt elegendő intézmény.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk