Újabb, exkluzív budapesti ingatlanokat kebelez be Orbán veje
tiborcz-istvan.jpg

Újabb, exkluzív budapesti ingatlanokat kebelez be Orbán veje

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 20.

Belpol

Orbánhegyen és az Andrássy úton mozgolódik Tiborcz.

A Tiborcz Istvánhoz köthető, luxusingatlanokban utazó BDPST Zrt. újabb trófeákkal gyarapodott, írja a Válasz.hu.

A társaság három hete leánycéget alapított Bellevue Development Kft. néven. Ebbe a cégbe apportáltak egy 350 millió forintot érő XII. kerületi (Hangya utca 30.) ingatlant, melynek egy éve lett tulajdonosa a Tiborczhoz közel álló cég. A mintegy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telken egy régi ház áll. A lap szerint a telek igaz értékét a kiálátás adja, így a régi épületet valószínűleg elbontják.

A BDPST Zrt. három hete alapított egy másik leányvállalatot is, Downtown Development Kft. néven. A cégbe, szintén apportként, az Andrássy út 43. alatti palota három – összesen 290 millió forintra értékelt – albetétje került. Ez nagyjából a teljes első emelet.  A Válasz szerint ez az ingatlanrész épp felújítás alatt áll.

A BDPST több szálon is kötődik Orbán vejéhez. A cég bejegyzéskor Tiborcz személyesen fizette be a szükséges illetéket, és a társaság egyik alegységének a vezetője, maga ismerte el: Tiborcznak köszönheti pozícióját, emlékeztet a lap.

Már a BDPST tulajdonában van több értékes ingatlan is: a Ranolder-villa Badacsonyban a hozzá tartozó birtokkal, a turai kastély, vagy a pesti Vigadó melletti Mahart-ház.

Figyelmébe ajánljuk