Újabb fél évvel meghosszabbította a veszélyhelyzetet a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. május 3.

Belpol

Marad a rendeleti kormányzás.

Az ukrajnai háborúra hivatkozva újabb 180 nappal meghosszabbította a parlament a veszélyhelyzetet, így a különleges jogrend már több mint hároméves időszakot jelent majd. Ezalatt a Fidesz-KDNP-kormány rendeleti úton kormányozhat és felülírhat törvényeket.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatot az Országgyűlés 132 igen szavazattal, 58 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Az MTI beszámolója szerint a kormány arra hivatkozva kezdeményezte a veszélyhelyzet meghosszabbítását, hogy „minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a menekülő emberek segítésére, támogatására, elhelyezésére, valamint a felmerülő káros gazdasági hatások kivédése, a következmények enyhítése, továbbá annak biztosítása érdekében, hogy az ország mielőbb maga mögött hagyja a háború káros következményeit.”

A kormány a pandémia idején, 2020. március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, amit folyamatosan meghosszabbított, majd 2022. június 1-én a háború miatt „zökkenőmentesen” követte az újabb.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk