Újabb kínai akkumulátoripari beruházás érkezhet Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Belpol

Már meg is alapította a magyar leánycégét. 2 millió eurós tőkét tennének a Hangke Technology Hungary Kft.-be.

Titokban érkezhet újabb kínai akkumulátoripari beruházás Magyarországra

írjaPortfolio. A lap észrevette, hogy egy olyan, akkumulátoripari gyártóberendezések készítésével foglakozó cég alapított Magyarországon leánycéget, amely partnere volt már a Samsung SDI-nak és a CATL-nek is.

A Portfolio szerint március 30-án kezdeményezték a Hangke Technology Hungary Kft. bejegyzését, és bár ehhez kapcsolódó beruházást egyelőre sem a cég, sem a magyar kormány nem jelentett be, több jel is utal arra, hogy komoly befektetést hajthat végre. A cégbírósági bejegyzési kérelemben ugyanis az olvasható, hogy az alapító vállalat, a Hongkong Hangke Electronics Trading Co. Limited 2 millió eurós tőkebefizetést hajt végre, amelyből az alapításkor 200 ezret már befizettek. Vagyis jelenlegi árfolyamon legalább 74 millió forintot fektetnek be Magyarországon a tevékenységük finanszírozására.

A lapnak azt

egyelőre nem sikerült megtudnia, hogy pontosan mire készül az akkumulátorgyártásban érdekelt cég, az erre vonatkozó kérdéseire sem a kínai anyavállalat, sem a Nemzeti Befektetési Ügynökség nem reagált.

A cégbíróságra beadott alapító okiratban ugyanakkor az szerepel, hogy a cég főtevékenysége akkumulátor, szárazelem gyártása lesz, ami mellett ipari villamos gép és berendezés javításával, hulladék-újrahasznosítással, valamint gépjárműalkatrész-nagykereskedelemmel foglalkoznak majd.

A cikk szerint a Hangke Technology Hungary akkor is fontos szereplő lehet a magyar akkumulátorgyártási piacon, ha csak technológiai szolgáltatóként tevékenykedik majd. Ám, ha gyártókapacitást is hoz, még tovább erősödhet a kínai vállalatok térnyerése a szektorban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk