Novák Katalin hivatala előtt készülnek a diákok a csütörtöki státusztörvény elleni tüntetésre

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Belpol

Akár egészen csütörtökig tiltakoznak, virrasztanak a Sándor-palota előtt.

Kedd estétől akár egészen csütörtökig diákok a Sándor-palota előtt tiltakoznak, ha kell virrasztanak is a státusztörvény ellen,

amely többek között tovább korlátozná a pedagógusokat, bérszakadékot teremtene köztük és növelné a munkaóráik számát. A figyelemfelhívás mellett arra törekszenek, hogy elérjék, Novák Katalin köztársasági elnök ne írja alá a státusztörvényt. A héten országszerte több akció és demonstráció is lesz, június 1-én, lesz a következő pedagógustüntetés.

"A státusztörvény nem tárgyalási alap, az oktatás fejlesztését új alapokra kell helyezni, aminek kidolgozásában közösen kell részt venni a szakszervezeteknek, a diákszervezeteknek, a civilszervezeteknek és a Belügyminisztériumnak"

– írja az Egységes Diákfront a keddi a Facebook-eseményben.

Kedd este több kisebb csoportban gyülekeztek a diákok a Sándor-palota előtt. Ezt mutatjuk meg képeinken: előkerültek a kártyapaklik, a takarók, de sátrat is állítanak.

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara 

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara 

 

 
Fotó: Palágyi Barbara 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk