Újabb közvélemény-kutatás mutatta ki, hogy a Tisza megelőzte a Fideszt

  • narancs.hu
  • 2024. október 24.

Belpol

A Publicus Intézet szerint a Tisza támogatottsága már a teljes népességen belül is több egy hajszálnyival a Fideszénél. 

Miután szerdán közzétett közvélemény-kutatásában a 21 Kutatóközpont arra az eredményre jutott, hogy a biztos pártválasztók körében hibahatáron belül ugyan, de a Tisza Párt támogatottsága már megelőzi a Fideszét (42-40 százalék), csütörtökön a Népszava közzétette a Publicus Intézet kutatását, amely hasonló eredményre jutott. 

A felmérés szerint a választási részvételüket biztosra ígérők és pártot is választókserint csoportjában a Tisza 39, a Fidesz pedig 37 százalékon áll, de a Publicus szerint a Tisza már a teljes népességen belül is előzi a Fideszt egy százalékkal (24 és 23 százalék). 

Ami a többi pártot illeti, a Publicusnál csak a DK-t mérték valamivel a bejutási küszöb fölött, a teljes népességben 5, a biztos pártválasztóknál pedig 8 százalékra. Utóbbi kategóriában a Mi Hazánk és a Kutyapárt közelíti meg ezt 4-4 százalékkal, itt a Momentum és az MSZP 2-2, a Jobbik pedig 1 százalékot ért el. Az LMP-t a Publicus Intézet a teljes népességben nulla, a biztos pártválasztók között pedig 1 százalékra mérte.

A választási részvételüket biztosan vagy valószínűleg ígérők csoportja 82, illetve 6 százalékos a felmérés szerint. A válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy az országban rossz irányba mennek a dolgok, ennek ellenkezőjét viszont csak 28 százalék állítja. Ebben szerepe van annak is, hogy minden harmadik (32 százalék) fideszes is azt mondja, hogy nem elégedett az iránnyal.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk