Újabb nap, megint hízott egyet Mészáros Lőrinc cégbirodalma

  • narancs.hu
  • 2018. június 6.

Belpol

A felcsúti milliárdos az informatikában nyomul.

Informatikai területen szárnyal Mészáros Lőrinc. A legfrissebb hír szerint az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja (amelyek hozzá köthetőek), a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött - tette közzé a vállalat a tőzsde honlapján szerdán, írja a távirati iroda.

A több komoly informatikai vállalkozást tömörítő, 400 főt foglalkoztató 4iG-csoport tavaly 16,9 milliárdos forgalmat tudott, de az elmúlt két üzleti évében veszteséges volt – írja az Index. Hozzáteszik: a Microsoft hatalmas korrupciós botránya a céget is megérintette.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.