Újabb öt igazgató távozik a Mediaworkstől

  • narancs.hu
  • 2021. november 19.

Belpol

Néhány napja Szabó László vezérigazgató is távozott.

Miután a napokban váratlanul távozott Szabó László vezérigazgató a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó, a Magyar Nemzetet, az Origót, a HírTV-t, a Figyelőt, a Világgazdaságot és az összes megyei napilapot is tulajdonló, közel félezer médiamárkával rendelkező Mediaworks éléről és a napokban Kálmán Erika lett az elnök-vezérigazgató, most további 5 mediaworkös igazgató, köztük egy vezérigazgató-helyettes távozásáról értesült a Media1.

A lap birtokába jutott egy levél, amiben Kálmán Erika, az újonnan kinevezett elnök-vezérigazgató tudatja a Mediaworks munkatársaival, hogy közös megegyezéssel távozik:

  • Páldi Tamás szervezetfejlesztési vezérigazgató-helyettes;
  • Arany János, az idén januárban kinevezett értékesítési és marketing igazgató;
  • Paplanos Péter innovációs igazgató;
  • Bodnár Gyula oktatási és továbbképzési igazgató;
  • valamint Nagy Tamás digitális igazgató.

A levélben a munkatársaknak Kálmán nem indokolja a személyi változásokat.

A Media1 birtokába került levél szerint a távozó Páldi Tamás, Arany János, Paplanos Péter, valamint Bodnár Gyula feladatait további döntésig Kálmán Erika elnök-vezérigazgató látja el, míg a digitális igazgatói feladatokat megbízottként Mechura Balázsra bízták Nagy Tamás távozása után.

Mint írják, a cég irányítását a napokban átvevő Kálmán Erika elnök-vezérigazgató eddig is a vállalat fontos vezetője volt, hiszen vezérigazgató-helyettesként dolgozott Szabó László vezérigazgató alatt. Kálmán Erika nevére jól emlékeznek a bezárt Népszabadság dolgozói is, már 2015-től tagja a menedzsmentnek, és jelentős szerepe volt a Népszabadság öt évvel ezelőtti bezárásakor. Ő volt ugyanis Henrich Pecina magyarországi bizalmi embere.

A Media1 megpróbálta kideríteni, mi történik pontosan a cégnél, de a sajtóirodájukat nem lehet elérni, a Mediaworks dolgozói pedig maguk sem értik, mi folyik a cégüknél, miért távoznak ennyien ilyen rövid időn belül. Különösen érthetetlen Szabó László hétfőn történt távozása, aki azért ment el, mert "más fontos kormányzati megbízást kapott". Mint később kiderült, Szabóból kormánybiztos lett.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk