Újabb részletek Szijjártó focipályás, fedett uszodás balatoni nyaralójáról

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 12.

Belpol

Nem csak jachton lehet pihenni - a Telex nézte meg közelebbről a miniszter focipályás-medencés birtokát.

"Szijjártó Péter balatoni nyaralója mellett található az ország legpazarabb panorámájával rendelkező focipályája" - írta nemrégiben Facebook-oldalán Hadházy Ákos független képviselő és képet is közölt a csodás focipályáról, ahonnan a miniszter egy-egy szép csel közben egyszerre gyönyörködhet a Balatonban, Szigligetben és a Badacsonyban.

A Telex most helyszíni riportban járta körül Szijjártó balatonedericsi birtokát. Mint írják:  "A ház jól illik az idilli környezethez, ám a hozzáépített terasz, a műfüves focipálya, a fedett uszoda, a térkövezett autófeljáró és a biztonsági kamerák már furcsábban hatnak a hegyoldalban."

A portál írásban fordult Szijjártó Péterhez, hogy megtudják, mennyibe került a ház felújítása, a műfüves focipálya és a medence kiépítése, és arra is rákérdeztek, hogy ki fizette a munkákat. A következő választ kapták:

 „A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem illetékes abban, hogy a külügyminiszter és családja mire fordítják adózott jövedelmüket.”

A lap megjegyzi: 2017-ben a hvg.hu arról írt, hogy épp a külügyminiszter nyaralójához vezető utat újították fel - a hétszáz méteres szakasz első ötszáz méterére csak mészkövet döngöltek le, az utolsó, házhoz közelebbi kétszáz méteres rész pedig jobb minőségű, pormentes burkolatot kapott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk