Komoly fájdalmai voltak a koronavírussal fertőzött újbudai háziorvosnak

  • narancs.hu
  • 2020. március 29.

Belpol

Fájt a bőre, az izmai, végtagjai, a szeme és úgy érezte, még a haja is.

Szombaton közölte Újbuda polgármestere, hogy a kerület két háziorvosa koronavírussal fertőződött. Dr. László Imre elmondta, az egyik doktor Őrmezőn dolgozott, és mivel a körzet másik két háziorvosa veszélyeztetettnek számít, a terület orvos nélkül maradt. A másik házi karanténba vonult doktor Gazdagréten dolgozott.

Az egyik fertőzött háziorvos név nélkül, telefonon nyilatkozott az ATV Híradójának: elmondása szerint a betegsége két hete kezdődött magas lázzal és hidegrázással. „Gyanús is volt, hogy esetleg lehet a koronavírus, úgyhogy azonnal szóltam mindenhova, ahova szükséges volt, és önkéntes karanténba helyeztem magam” – mondta, majd hozzátette: a magaslázas időszakában mindene fájt, a bőre, az izmai, a végtagjai, a szeme, és „szinte még a haja is”.

A doktornak hőemelkedése, hasmenése volt, köhögött és nagyon fáradtnak érezte magát, a tünetei pedig időnként visszatértek. A koronavírus-tesztet otthon végezték el rajta a mentősök. Másnap érkezett meg az eredmény, azóta házi karanténban van.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.