Újpest polgármestere: Minden eszközzel megakadályozzuk a nácik megjelenését

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Belpol

Újabb szélsőjobboldali találkozót szeretnének tartani szélsőségesek Magyarországon, a polgármester azonban nem akar ennek teret adni.

„Kiderült: Újpesten tartanának találkozót a nemzetközi szélsőjobboldaliak, mert azt hiszik, hogy Magyarországon ezt megtehetik. Egy újpesti rendezvényhelyszínt szúrtak ki maguknak, hogy ott bulizzanak az Európa több országából érkező zenekarok koncertjén. Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk nagy különbség nincs a kettő között. Amint tudomást szereztem a dologról AZONNAL felhívtam a tervezett helyszín üzemeltetőjét. Nem írom le, hogy melyik helyszínről van szó, könnyen lehet, hogy őket is behúzták a csőbe, és nem is tudták, hogy kiket engednének be. Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget.

A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!

Ezen kívül beszéltem Hajdú Károly József rendőr ezredes úrral, kerületünk rendőrkapitányával. Abban maradtunk, hogy közösen teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék!” – írja Déri Tibor, Újpest polgármestere a Facebookon. 

 
Déri Tibor, a Momentum környezetvédelmi politikusa, az ellenzéki pártok újpesti polgármesterjelöltje az ellenzéki parlamenti frakciók képviselői, független országgyűlési képviselők és a Momentum politikusa sajtótájékoztatóján a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt, a Szent György téren 2019. szeptember 20-án. 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

A 444.hu számolt be róla, hogy Magyarország újabb szélsőjobboldali rendezvényt lát vendégül, ahol szélsőségesek kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére. A tervek szerint olyan zenekarok lépnek majd fel, amik a rasszizmust, az antiszemitizmust, az erőszakot népszerűsítik, és akad köztük olyan is, amely több országban betiltott neonáci hálózathoz köthető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk