Újra lehet koronavírus elleni védőoltásra regisztrálni

  • narancs.hu
  • 2023. december 11.

Belpol

Akár az elsőre, de a negyedikre is.

Újra lehet koronavírus elleni védőoltásra regisztrálni az EESZT rendszerében.

Időpontot foglalni az EESZT oldalán lehet.

De aki az első oltását venné fel, annak első körben a vakcinainfo.gov.hu felületen kell regisztrálnia. A portál szerint az 5-11 évesek időpontfoglalásához szintén a vakcinainfo.gov.hu oldalon kell regisztrálni a gyerek tajszámával és születési dátumával. Elvileg alapesetben a második oltás időpontjáról az első oltás alkalmával tájékoztatják az oltakozókat.

Harmadik oltásra azon tajszámmal rendelkező, 12. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat, és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap.

Negyedik oltásra pedig azon tajszámmal rendelkező, 18 éven felüli, Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő oltásban) már részesült oltakozók jogosultak, akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább 4 hónap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk