Újra találkozhatnak a betegekkel a 65 év feletti orvosok

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. július 25.

Belpol

Visszatérhetnek a rendelőkbe.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken visszavonta a 65 év feletti egészségügyi dolgozók közvetlen egészségügyi betegellátás alóli mentesítésére vonatkozó utasításokat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Emlékeztettek: március közepén a koronavírus-fertőzések miatt járványügyi helyzetre tekintettel a miniszter arra kérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók ne találkozzanak személyesen betegekkel. A háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzéséért csökkenteni kellett az orvos-betegtalálkozók számát, helyette távkonzultációt lehetett tartani.

Az egészségügyi ellátások viszont május 4. óta fokozatosan újraindulhattak, és a higiénés szabályok fokozott betartása mellett már biztonsággal visszatérhetnek a korábban a sérülékeny csoportba tartozó orvosok, ápolók, nővérek – írták.

Hangsúlyozták, az egészségügy továbbra is számít a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók fegyelmezett együttműködésére és elkötelezett munkájára.

Neked ajánljuk