Újraszámolják a szavazatokat az előválasztás legszorosabb versenyű körzeteiben

  • narancs.hu
  • 2021. október 1.

Belpol

Budafokon a momentumos Tóth Endre mindössze 73 szavazattal győzte le a DK-s Molnár Gyulát. De Baján is újraszámolják a szavazatokat.

Újraszámolják az ellenzéki előválasztás Budapesti 18-as választókerületében szavazatokat, ott, ahol a Momentum jelöltje, Tóth Endre mindössze 73 szavazattal győzte le az MSZP egykori elnökét, az előválasztáson a Liberálisok támogatásával a DK jelöltjeként induló Molnár Gyulát – írja a Telex.

Az Országos Előválasztási Bizottság a lap kérdésére azt mondta, hogy amennyiben két jelölt között két százalékpontnál kisebb a különbség, automatikusan újraszámolják a szavazatokat.

E körzetben Tóth Endre mindössze 0,64 százalékponttal nyert.

A budapesti 18-as elvileg az egyik nyerhető körzet a 2022-es választáson. Molnár Gyula, a választókerület jelenlegi parlamenti képviselője Németh Zsoltot, a Fidesz egyik alapítóját tudta legyőzni korábban szoros versenyben.

A budapesti 18-as választókerület mellett a Bács-Kiskun megyei 6-os választókerületében, Baján is újraszámolják a szavazatokat – írja a lap. Ott is Momentum-DK párharc alakult, és nagyon szoros lett az eredmény: a momentumos Kiss László mindössze 33 szavazattal, 0,86 százalékponttal győzte le a DK-s László Károlyt.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk