Ukrajna békéjéért lesz gyertyagyújtás Nyíregyházán

  • B. T.
  • 2022. február 16.

Belpol

Békefelhívást olvasnak fel és a háború elkerüléséért tartanak gyertyagyújtást civilek csütörtökön délután a nyíregyházi ukrán konzulátusnál.

„Mély aggodalommal tölt el bennünket az Oroszország és Ukrajna közötti háború veszélye. Arra kérünk minden felelős vezetőt, hogy tegyenek meg mindent a háború, a halál és szenvedés megelőzése érdekében!” – áll abban a felhívásban, amelyet nyíregyházi civilek tettek közzé a Facebookon. Mint írják, csendes gyertyagyújtásra hívnak minden érdeklődőt csütörtökön délután 5 órára a nyíregyházi ukrán konzulátus (Korányi Frigyes utca 123.) elé. Az eseményen békefelhjívást olvasnak fel, de beszédeket nem tartanak. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy zászlókat, transzparenseket ne hozzanak, viszont aki tud, gyertyát vagy mécsest vigyen magával.

Az ukrán helyzet legfrissebb fejleménye, hogy Oroszország kedden bejelentette, visszavonja csapatai egy részét az ukrán határ környékéről. 

Ettől függetlenül mind a NATO, mind Joe Biden amerikai elnök arra figyelmeztetett, a fegyveres konfliktus toávbbra is lehetséges. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk