Ütött-rúgott: Jogerős ítélet Orbán bizalmasa ellen

  • narancs.hu
  • 2013.02.27 13:20

Belpol

Habony Árpádot, Orbán Viktor személyes tanácsadóját két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság – derül ki a Magyar Narancs legfrissebb számából.

„(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt, és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket” – állapította meg a Fővárosi Bíróság (mint másodfokú bíróság). A vádlott pedig nem más, mint Habony Árpád (portrécikkünk itt olvasható), Orbán Viktor személyes tanácsadója, akit a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátott – derül ki Rényi Pál Dániel Idegbe jött című cikkéből, amely a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő friss számában lesz olvasható.

A február 28-án piacra kerülő lapszámból részletesen kiderül, miként bántalmazott az utcán a kendóbajnok Habony egy ötvenes évei közepén járó házaspárt, miként az is, hogy milyen hatással volt a jogerős ítélet a tanácsadó formális pozícióira.

Neked ajánljuk

Hogyan szorítható vissza az ittas vezetés?

  • Tóth András

Bár a statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak, még mindig nagyon sokan ülnek ittasan autóba és vezetnek. Országosan legtöbben Bács-Kiskun, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ülnek volán mögé alkoholfogyaszrtás után, és okoznak így balesetet.