V. Naszályi Márta szerint az I. kerületi Fidesz újra közpénzszivattyút akar működtetni

  • narancs.hu
  • 2023. június 22.

Belpol

Böröcz László lehetséges polgármester-jelölt már mostanra összeférhetetlen szituációba került.

Úgy tűnik, már mostanra besározódott a Fidesz I. kerületi polgármester-jelöltje, Böröcz László

mondta V. Naszályi Márta az I. kerület polgármestere csütörtöki Facebook-bejelentkezésében. Bár hivatalosan még nem Böröcz László a Fidesz hivatalos polgármester-jelölt, valószínű, hogy őt indítja majd a kormánypárt a kerületben.

V. Naszályi szerint azt követően, hogy az I. kerületi Fidesz egészpályás letámadással átvette a kerületi bizottságok, cégek, intézmények és közalapítványok vezetését, úgy tűnik, olyan rendszert akar bevezetni, mint amilyen 2019 előtt 21 évig működött az önkormányzatnál, amely alapján az önkormányzati közpénz szépen lassan a végén elveszti közpénz jellegét.

Budavár polgármestere mindemellett arról beszélt még, hogy 

miután Böröcz László kiharcolta magának, hogy megválasszák a kerület Népjóléti Közalapítvány kuratóriumi elnökének, hozzálátott ahhoz, hogy alapítványi vagyont csináljon az önkormányzati vagyonból.

A csütörtöki testületi ülésre például 47,8 millió forintos támogatási igényről szóló előterjesztést nyújtottak be a kerületi fideszesek. A polgármester erről azt állítja, hogy ezt a pénzt átláthatatlanul akarják majd felhasználni.

Böröcz tavaly óta Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosa. A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény viszont elvileg kizárja a pályázói körből a kormánytagokat, a kormánybiztosokat, a miniszterelnöki biztosokat, a miniszteri biztosokat és az államtitkárokat a vezető tisztségviselői között tudó szervezeteket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk