Vajda Zoltán: "Nem csak ellenzék, ellenálló is szeretnék lenni"

  • narancs.hu
  • 2022. április 9.

Belpol

Vajda azt mondta, felveszi a mandátumot, de a választókerületében igazi közösséget akar építeni. 

Mint arról beszámoltunk, a külföldi és átjelentkező szavazók voksainak megszámolása után megfordult az eredmény Budapest 13. számú egyéni álasztókerületében, ahol így végül az ellenzéki Vajda Zoltán nyert a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben.

Vajda később egy élő videóban arról beszélt, reméli, hogy ez elégtétel sokaknak, például akik külföldön szavaztak, mert most az ő szavazataiknak köszönhetően fordítottak meg egy fideszes fellegvárat. Beszélt a levélszavazásra jogosultak és a külföldön élők közötti különbségről is, hogy ezen is változtatni kell.

Hosszan mondott köszönetet a szavazatszámlálóknak, mindazoknak, akik segítették a kampányát, egy barátjának, akit elmondása szerint "bemocskolt a propaganda", az előválasztási ellenfeleinek, az MSZP-nek, a helyi Kossuth Körnek és a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, valamint Márki-Zay Péternek is, akiről azt mondta, csodálatos miniszterelnöke lett volna az országnak, és az ellenzék választási kudarca nem rajta múlt. 

Vajda azt is mondta, hogy ha a helyi polgármester, a fideszes Kovács Péter azt gondolja, hogy végre megszabadult tőle (Vajda eddig önkormányzati képviselőként tevékenykedett), akkor nagyon téved, mert a kerület fejlődését fogja segíteni országgyűlési képviselőként is, és továbbra is tüske marad a polgármester körme alatt.

Azt is mondta, felveszi a parlamenti mandátumot, mert ezzel tartozik azoknak, akik rá szavaztak, de a parlamenti színjátékban részt venni szerinte nem érdemes, mint fogalmazott, 

"nem csak ellenzék, ellenálló is szeretnék lenni". 

Hozzátette, képviselői fizetése jelentős hányadát a választókerületi közösség építésére fogja szánni, rendszeres közösségi eseményeket fog tartani, de nem protokolleseményekre, vagy unalmas lakossági gyűlésekre gondol, hanem valós közösséget akar építeni.

"Vegyük fel a mandátumot, de az időnket ne csak a parlamentre pazaroljuk, közvetlenül beszélgessünk az emberekkel, együtt" – szorgalmazta. 

Végül arról beszélt, hogy reméli, a múlt vasárnapi eredmény után az ő győzelme egy pici elégtétel lehet mindenkinek.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk