Varga Judit nem találkozik az EP Pegasus-bizottságával

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Belpol

A bizottság tagjai a jövő héten Magyarországra látogatnak, de az igazságügyi miniszter nem fogadja őket. 

Február 20-21-én Magyarországra látogat az Európai Parlament küldöttsége Pegasus-ügyben, a képviselők az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága elnökével, Péterfalvi Attilával, újságírókkal és civil szervezetek képviselőivel találkoznak. Továbbá kértek találkozót a magyar kormány tagjaitól is – írja a hvg.hu

A Népszava arról számolt be, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterrel is találkozni kívn a küldöttség, de ő nem válaszolt, hogy fogadja-e őket. A vizsgálóbizottság elnöke csütörtökön a Twitteren próbált választ kicsikarni Vargából, amire a Népszava brüsszeli tudósítója reagált: azt írta, hogy a miniszter levélben tájékoztatta a Pegasus-különbizottság elnökét, hogy nem találkozik velük a jövő héten. 

A Pegasus és hasonló kémszoftverek használatának kivizsgálására felállított, európai parlamenti vizsgálóbizottság (PEGA) már több tényfeltáró látogatást tett, többek között Izraelben, Lengyelországban, Görögországban és Cipruson is jártak már. A Pegasus-botrány az elmúlt évek legkomolyabb lehallgatási botránya volt: számos országban ismert újságírók, üzletemberek és ügyvédek százainak mobiltelefonjára telepíthették az izraeli NSO Group Pegasus nevű kémszoftverét, amit minden jel szerint a magyar állam is bevethetett, írja a hvg.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk