Varga Judit: Remélem volt férjem miatt nem kell nyilvánosság elé állnom. Magyar Péter: Nem ülök fel Rogán provokációjának

  • narancs.hu
  • 2024. március 23.

Belpol

Magyar szerint hamarosan világos lesz, miért írnak a volt felesége nevében. 

A 444.hu még március 8-án próbálta elérni egy telefonszámon Varga Judit, volt igazságügyi minisztert Magyar Péter volt feleségét. Az sms-üzenetére, melyben találkozót kér tőle, nem érkezett válasz, azonban március 22-én, péntek este mégiscsak reagált. 

Mint írta, „Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele.

Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közeleti téma - akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának - értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom.

Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit”. 

A lap reakciót kért Magyar Pétertől, aki a Facebookon az alábbiakat írta. „Nem ülök fel a maffia egyik tartóoszlopaként funkcionáló Rogán Antal provokációjának, továbbra sem mondok rosszat a gyermekeim édesanyjáról. Kedden bemegyek az ügyészségre és nyilvánosságra hozom a hangfelvételt, amiből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy miért írnak ilyeneket a volt feleségem nevében. Én továbbra is hiszek a szeretet és az igazság erejében és tudom, hogy közösen képesek leszünk legyőzni a maffiát és egy új, boldog Magyarországot építeni”. 

Magyar szerdán járt az ügyészségen, a meghallgatása után arról nyilatkozott, hogy bizonyítékai vannak arról, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt, valamint fél évvel a gyanúsítása előtt figyelmeztette Völner Pál államtitkárt. Ennél is súlyosabb, hogy Rogán emberei szerinte manipulálták az iratokat. 

A lap emlékeztet a Schadl-Völner ügy vádirata szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként 2018 és 2021 között három éven át rendszeresen juttatott csúszópénzeket Völner Pálnak, a Varga Judit által vezetett Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárának. Az erről szóló hangfelvételeit jövő kedden adja át az ügyészségnek, Magyar szerint ebbe a kormány bele fog bukni. Azt mondta, ezeket a családja védelme érdekében készítette.

Pénteken írtunk róla, hogy 2021. november 3-án a Miniszterelnökség értesíthette Völner Pált arról, hogy nyomozás folyik Schadl György ellen. Ezt az értesülést alátámasztja az a körülmény, hogy az államtitkár ezután meg akarta szakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar elnökével. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk