Telex: Völnernek szóltak a Karmelitából, vigyázzon

  • narancs.hu
  • 2024. március 22.

Bűn

A lap úgy tudja, a fővégrehajtó elfogása előtt Rogánék értesítették az államtitkárt a nyomozásról.

A Telex arról kapott információkat, hogy 2021. november 3-án a Miniszterelnökség értesíthette Völner Pált arról, hogy nyomozás folyik Schadl György ellen. A lap szerint ezt az értesülést alátámasztja az a körülmény, hogy az államtitkár ezután meg akarta szakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar elnökével. 

Ezt Magyar Péter is szóba hozta szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség előtt, miután vallomást tett odabenn.

Ezt mondta: „A nyomozás lezárulta, tehát a meggyanúsítás előtt, és Schadl György őrizetbe vétele előtt fél évvel a kormánynak tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták már fél évvel a meggyanúsítása előtt Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest.”

Magyar Péter egy nappal korábban, az ATV-ben azt mondta, az ügyről szerzett információi részben volt feleségétől, Varga Judit igazságügyi minisztertől származnak, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől. Hangfelvételei vannak, amelyeket át fog adni az ügyészségnek.

Első meghallgatására ugyanis ezeket nem vitte magával:

Az, amit állít, illetve amiről most a Telex értesült, nem pontosan egyezik, mert Magyar szavai szerint Völnernek már júniusban szóltak a nyomozásról, nem novemberben.

Ezt a lap nem tartja valószínűnek, mert a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint 2021 nyarán és őszén Völner Pál még nyíltan beszélt telefonon a közös dolgaikról Schadl Györggyel. 

 

2021. november 3-a után azonban változás állt be a két ember kapcsolatában. Ez a telefonbeszélgetésükből érződik, Schadl nem értette, miért viselkedik vele hűvösen a politikus. 

A Telex megbízható forrásokra hivatkozva írja, hogy november 3-án Rogán Antal rendelte be Völner Pált a Karmelitába. Arról nincs hír, miről esett szó a találkozón, de akkor figyelmeztethették az államtitkárt, hogy tartson távolságot Schadltól, mert figyelik.

Arra, hogy Schadl is megtudhatott valamit, abból következtetnek, hogy november 3-án még fogalma sem lehetett a veszélyről, 5-én délelőtt viszont már megvolt a repülőjegye Dubajba. Az úticél azért érdekes, mert Magyarországnak azzal az állammal nincs kiadatási egyezménye. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?