Végleg lekapcsolták az internetet az SZFE Vas utcai épületében

  • narancs.hu
  • 2020. október 15.

Belpol

Nem kapcsolták vissza az internetet a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Vas utcai épületében, mostanra pedig már a hálózati kábelt is leszerelték a portán, így vezetékes internet sem elérhető.

A Telex információi szerint a hallgatók személyes holmijait kipakolták a nagy fórumok fő helyszíneként használt Ódry Színpadról, a termet bezárták, a portától pedig elkobozták a kulcsot, így oda már nem tudnak belépni.

„Az a mondás, hogy további rendelkezésig  nem mehetünk be, minden ajtaját lezárták. Wifi a Szentkirályi utcai épületben sincs, vezetékes internet pedig csak a nappali órákban, mert este hattól reggel hétig és hétvégén azt is lekapcsolják" – mondta a lapnak Szurdi Panna, az SZFE hallgatója.

Az internetkorlátozást kellemetlennek élik meg, és nagyban nehezíti a munkájukat, mert az utómunkákhoz szükség lenne szélessávú hozzáférésre, ugyanakkor azt is mondta, számos felajánlást kaptak, hogy valahogy megoldják ezt a helyzetet, és ez nem rettenti el őket. Az internetkorlátozás miatt az online lap kereste Szarka Gábort, az egyetem új kancellárját, de egyelőre nam kaptak tőle választ.

Pedig valószínűleg tudna mondani egy-két dolgot arról, mi van még a tarsolyában. Mint azt a Narancs.hu is megírta, az ezredesből lett kancellár nem is titkolta, hogy előzőleg is ő kapcsoltatta le a netet az SZFE-n. "A lehető legtovább el fogok menni a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem" – mondta egy katonához illő harciassággal.

Figyelmébe ajánljuk