Véletlenül kinyitott egy szolárium, megbüntették

  • narancs.hu
  • 2021. március 17.

Belpol

A tulajdonos szerint ők szabályosan zárva voltak, de egy vendég, aki nem is szombathelyi, megnyomta az ajtót, és az kinyílt. 

Egy bejelentés nyomán a rendőrök ellenőriztek egy szombathelyi szoláriumot, amely a korlátozások ellenére nyitva volt. A vendéget is, a tulajdonost is megbüntették, és fél évre bezárták az üzletet  – közölte a nyugat.hu.  

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense, Cser Zsófia úgy foglalta össze a történteket, hogy munkatársai „március 14-én, vasárnap a kormányrendeletben meghatározott kötelezettségek megszegése miatt 6 hónapra bezártak egy üzletet, és szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Mindemellett pedig egy személlyel szemben helyszíni bírságot is kiszabtak.”

A történtek miatt a tulajdonos is megkereste a hírportált.

Azt mondta, hogy az üzletet szabályosan bezárták, úgy, ahogyan az első hullám idején. Ez ki is volt rá írva,

a világító Open feliratot is lekapcsolták.

Mindezt a rendőrök lefotózták, levideózták, szerepel a jegyzőkönyvben is. Csakhogy egy hölgy, aki nem is szombathelyi, arra sétált, és megnyomta az automata szolárium ajtaját, ami kinyílt. Valaki ezt meglátta, kihívta a rendőröket, akik 50 ezer forintra büntették a nőt, majd – a tulajdonos szerint – órákig vizsgálgatták, mi történt. A tulajdonos azt mondta, ha emiatt tényleg be kell zárniuk hat hónapra, azt igazságtalannak tartja. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk