Rég a börtönben kellene lennie, mégis egy hajdúnánási bálon tűnt fel az elítélt volt polgármester

  • narancs.hu
  • 2019. december 20.

Belpol

Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester környékbeli fideszes potentátokkal bulizott.

Az öt év letöltendőre ítélt volt balmazújvárosi polgármester is ott szórakozott múlt hét szombaton a hajdúnánási városbálon - írja a 24.hu.

Veres Margitot 2018 áprilisában ítélték hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre, mert 2012-ben még jegyzőként - Tiba István polgármester mellett - elfogadott 400 ezer forintot és egy gépkocsit egy vállalkozótól, aki az általa épített rendezvénycsarnokhoz szeretett volna 180 millió forint állami támogatást szerezni, amelyben Veres segítette is.

Tiba István már a nyomozati szakban kikerült az ügyből, ellene nem emeltek vádat, pedig elismerte, hogy a vesztegetésért elítélt nagyvállalkozó eredetileg neki szánt 5 millió forintot, amelyből Veres Margitnak is jutott. A kormánypárti képviselő azt állította, kölcsönről volt szó.

Verest mindenesetre jogerősen elítélték, de azóta sem vonult börtönbe. Tavaly kapott értesítést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától, hogy június 27-én kell megkezdenie szabadságvesztésének letöltését, ám ez nem történt meg, és halasztást sem kért a bíróságtól.

A Hajdúnánási Televízió felvételei szerint Veres Margit most többek közt Tiba István fideszes országgyűlési képviselő, Jakab István MAGOSZ-elnök és Szolláth Tibor fideszes hajdúnánási polgármester társaságában mulatozott.

A hajdúnánási tévé felvételén Veres Margit 8 perc 22 másodperctől látható a képernyő jobb szélén.

Neked ajánljuk