Vidnyánszky kirekesztő beszédemódja miatt alkalmatlan bármiféle nemzeti, oktatási intézmény vezetésére - írja a Doktori Tanács

  • narancs.hu
  • 2020.09.03 08:34

Belpol

Vidnyánszky az ATV-ben mondott olyat, amire az SZFE Doktori Tanácsának reagálnia kellett.

„Karsai Györgynek én nem fogom soha tudni elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység, mert alkalmatlan arra, hogy befogadja azt, amit én gondolok. A gondolkodása ebben a tekintetben kizárólagos és kirekesztő” - mondta Vidnyánszky Attila szeptember 1-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, vagyis a legelső napon, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökeként töltött.

Az SZFE Doktori Tanácsa közleményben reagált Vidnyánszky szavaira:

"Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány kuratóriumának kinevezett elnöke – a párbeszéd fontosságát ecsetelve – olyan szavakkal illette egyetemünk professzorát, a Doktori Iskola vezetőjét, amelyek a nemzetből és a keresztény kultúrkörből való kitaszítással egyenértékűek" - írják.
"Karsai György professzor a Doktori Iskola választott vezetője, s tanári tevékenysége, minden pedagógiai eredménye mellett, a Színház- és Filmművészeti Egyetem akkreditációs biztonságát jelenti" - áll a Doktori Tanács tagjainak és az SZFE polgárainak közös közleményben, mely a következőképpen zárul:
"A kirekesztő beszédmód használata azonban Vidnyánszky Attilát nemcsak a kuratórium, hanem bármiféle nemzeti és/vagy oktatási intézmény vezetésére alkalmatlannak mutatja. Amennyiben az őt posztjára helyező kulturális kormányzat és a kuratórium tagjai nem határolódnak el e fogalmazásmódtól, maguk is cinkossá válnak a megengedhetetlen kirekesztésben."

Security Check Required

null

Neked ajánljuk