Visszavonták az egy hete elrendelt létszámstopot az egészségügyben

  • narancs.hu
  • 2019. november 15.

Belpol

Az államtitkár szerint "mindig kerülhet homokszem a gépezetbe."

Hivatalosan is értesítették péntek reggel a kórházakat arról, hogy az egy hete elrendelt létszámstopot visszavonták, írja a Népszava.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, múlt pénteken az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) levélben tájékoztatta a kórházigazgatókat: csak megbízási szerződéseket köthetnek az intézmények, új jogviszonyt nem létesíthetnek, nem vehetnek fel orvost, nővért.

Létszámstop lépett életbe az egészségügyben

Gyakorlatilag megbénulhat az ellátás, kommentálta a hírt az egyik vidéki kórházvezető. A fenntartó pénteken levélben tájékoztatta a kórházigazgatókat: csak megbízási szerződéseket köthetnek az intézmények, új jogviszonyt nem létesíthetnek, nem vehetnek fel orvost, nővért. A rendelkezés visszavonásig érvényes. A hírt a Népszava írta meg a hozzájuk is eljutott levél alapján.

A Népszava úgy tudja, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Kórházszövetség kongresszusán a főigazgatóknak megnyitó beszédében arról beszélt, hogy mindig kerülhet homokszem a gépezetbe, például múlt pénteken, amikor az egyik háttérintézmény vezetője elküldött egy levelet, aminek tartalma nem volt igaz.

Az államtitkár elmondta, örül, hogy vége az egyhetes riadalomnak és hogy sikerült érdemben fellépniük a létszámstop ellen.

Figyelmébe ajánljuk