Vitanapot kezdeményez a Momentum az oktatásról

  • narancs.hu
  • 2022. október 12.

Belpol

A házszabály szerint ezen a kormány képviselőjének kötelező megjelennie.

„A politikai vitanappal az szándékunk, hogy egy csatornát hozzunk létre, amelyen az oktatás lezüllesztett állapota és a tankerületi vezetők megfélemlítő intézkedései miatt tiltakozók hangja végre eljut a kormányhoz. A kormány nem bújhat tovább sápadtan a duplára kulcsolt minisztériumi irodákba, és nem vitetheti el a balhét a tankerületi vezetőkkel, számot kell adnia saját döntéseiről és az elmúlt 12 év kudarcos oktatáspolitikájáról!” – indokolta a kezdeményezést Tóth Endre, a párt oktatáspolitikusa.

A párt közölte, a vitanap mellett próbálnak minden más politikai eszközt megragadni a pedagógusok, diákok és szülők megsegítése érdekében, az anyagi és jogi segítségnyújtáson túl.

A Momentum emlékeztet, a rendszerváltás óta még egyszer sem kezdődött ilyen rossz légkörben a tanév, mint most. Ezt a feszültséget az elmúlt 12 év oktatáspolitikájának és a megalázó pedagógusi bérszínvonalnak tulajdonítja a párt.

„Itt az ideje, hogy a kormány a megfélemlítés helyett komolyan vegye a pedagógusok, diákok és szülők figyelemfelhívását! Itt az ideje, hogy végre elinduljon egy érdemi párbeszéd a közoktatást régóta feszítő problémák megoldásáról!” – írja a Momentum a kezdeményezésről szóló posztban a Facebookon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.